Начало Водещи Ахмед Доган се появи изненадващо в централата на ДПС за реденето на...

Ахмед Доган се появи изненадващо в централата на ДПС за реденето на листите

44
Ахмед Доган в централата на ДПС Снимка: Фейсбук
Ахмед Доган в централата на ДПС
Снимка: Фейсбук

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненадващо се появи в централата на партията.

„Д-р Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи“, съобщи пресцентърът на ДПС-Доган във Facebook.

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил.

По-рано стана ясно, че Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати.

Те ще се редят от колективните органи на партията, заяви нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

По думите му структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упражнява функциите си като почетен председател и като лидер на ДПС.

На 11 септември Върховният административен съд (ВАС) задължи Централната избирателна комисия (ЦИК) да регистрира коалицията около Делян Пеевски за парламентарните избори. Магистратите приеха, че те първи са подали заявлението в Комисията. Междувременно снощи ЦИК регистрира коалицията „ДПС-Ново начало“ на Пеевски за предсрочните парламентарните избори на 27 октомври и отказа да регистрира партия „Движение за права и свободи“.

Паралелно с всичко това час и половина преди последният срок вчера лоялните на почетния председател на ДПС Ахмед Доган намериха начин да подадат документи за участие в изборите. Това стана чрез Румен Йончев, който представи пред ЦИК заявката на Коалиция „Алианс за права и свободи”, пише Дарик.