Начало България Атанас Атанасов: Коалицията ПП–ДБ е монолитна и многообразна

Атанас Атанасов: Коалицията ПП–ДБ е монолитна и многообразна

44
Атанас Атанасов
Снимка: БТА

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) е крепка и разнообразна. Някои с по-голям шум, други с по-нежни намерения. Това сподели Атанас Атанасов от ПП-ДБ по време на брифинг в Народното събрание. Той сподели изказванията си на пресконференция, заедно с Кирил Петков и Божидар Божанов.

„Демократи за силна България“ и „Да, България“ остават част от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, съобщи БТА вчера.

Ние сме тук пред българските граждани, за да поискаме мандат за осъществяване на стабилно правителство, което да прекъсне политическата криза, посочи Атанасов.

В момента работим по актуализиране на нашата програма и до края на седмицата ще завършим работата, посочи Атанасов. Румъния получи безвизов режим за пътуване до САЩ, а ние къде сме, попита депутатът. Какво се случва с еврозоната и Шенген? Искаме да създадем антикорупционно и европейско мнозинство, което да формира правителство. Ако нямаме достатъчно парламентарни представители, ще се обърнем към всички, които желаят да подпомогнат нашия план, обясни Атанас Атанасов.

Ние трябва да преструктурираме българските институции за сигурност, защото имаме множество предизвикателства отвън, пред които трябва да се изправим, добави още Атанасов. „Трябва да се фокусираме върху програмата, вместо да се занимаваме ежедневно с празни приказки“, посочи той.

„Ние се явяваме заедно, защото заедно сме по-силни. Ние се явяваме заедно, защото цялото общество и нашата общност очакват да бъдат представени от една коалиция, която да е силна и да декларира, че бъдещето на България зависи от нея“, сподели Кирил Петков. Ние имаме план за излизане от политическата криза. Вече предложихме идеята за непартиен, неуговарящ, общественик, икономист или юрист, който да даде този нов старт, който този парламент не успя да предостави, обясни той.

Тази кампания ще се фокусира върху реалните проблеми, заради които влязохме в политиката – по-високи доходи с по-силна икономика, всеки българин да има достъп до здравни грижи, по-добро образование. Ние се връщаме към основните проблеми на хората и се обединяваме отново, добави още Кирил Петков.

Основната цел на политическите сили в този цикъл е да прекратят политическата криза и затова са си поставили конкретни цели за възвръщане на доверието на избирателите, защото без това доверие няма как да разрешаваме проблемите, коментира Божидар Божанов.

Принципът ни е да привлечем максимално много гласове, отговори Божанов на въпрос относно реда на кандидатите в листите за депутати на ПП-ДБ.

Още новини от деня – четете тук