Начало Новини Аджерпрес: Източноевропейски шампионат за котки ще се състои в Ромекспо, Букурещ, в...

Аджерпрес: Източноевропейски шампионат за котки ще се състои в Ромекспо, Букурещ, в края на седмицата

39
Аджерпрес: Източноевропейски шампионат за котки ще се състои в Ромекспо, Букурещ, в края на седмицата

Първото издание на Източноевропейския шампионат за котки, наречен „Блек сии уинър“ (Black Sea Winner, в превод – Черноморски победител, бел. ред.), в който ще участват някои от най-награждаваните котки в света, ще се проведе през уикенда в изложбения център Ромекспо в Букурещ, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на прессъобщение на Националната фелиноложка федерация.

Публиката ще може да види и подкрепи по време на състезанието някои от най-награждаваните котки в света от различни породи: абисинска, руска синя, бенгалска, британска късокосместа, британска дългокосместа, Шартрьо, Корниш рекс, Девон рекс, Екзотика, Мейн Кун, невска маскарадна, норвежка горска, ориенталска, персийска, Рагдол, сибирска, Сингапура и Сфинкс.

За първи път в надпреварата ще има и екземпляр от сомалийска порода, която е световен шампион. В състезанието ще участват общо осем котки – световни шампиони.

Сред котешките шампиони с премиера в Румъния е Sweet Dreams motan, най-успешният котешки шампион в света, бял екземпляр от персийската порода.

В надпреварата участват и домашни котки, в специално създадена за тях категория.

Както винаги, в събитията на SofistiCAT Feline Salon специално място заема зоната с котки за осиновяване.

Събитието се организира от SofistiCAT Feline Show и Румънската национална фелинологична федерация, под егидата на Международна фелинологична федерация и събира развъждащи котки от 14 европейски страни.

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)