Начало Технологии Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

1551
Сподели
Подразделението за научноизследователска и развойна дейност на Toyota в САЩ разработи уникален, а според някои - доста безумен начин, за

Подразделението за научноизследователска и развойна дейност на Toyota в САЩ разработи уникален, а според някои – доста безумен начин, за намаляване на разходите за услугата споделено пътуване.

Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America (TEMA) петентова система,, според която при каршеринга пътниците в електромобила могат да намалят цената на пътуването като въртят педали и така зареждат батериите, както е показано на фигурата, съобщава Automedia. Колкото повече усилия влагат, толкова повече пари пестят при пътуването. Нищо, че ще приличат на известния анимационен герой Фред Флинстоун.

Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

Toyota изглежда заинтересована от такава идея, защото зареждането на електрическо превозно средство, което се използва за целите на каршеринга, носи със себе си редица предизвикателства. Ако батериите на един автономен EV се изтощят, той ще трябва да бъде върнат на станцията за дозареждане, преди отново да бъдед пуснат в движение. Чрез прилагането на това решение, на един самоуправляващ се Toyota EV на бъдещето, може да не му налага да се разрежда често. На теория всички печелят: потребителите намаляват цената на пътуването си, а автономните таксита на Toyota остават по-дълго в експлоатация.

Самата идея обаче май е ненужно усложнена. За повечето хора би било да ходят пеша или карат колелото си, вместо да достигнат крайната си дестинация плувнали в пот заради някакво си нясно колко намаление на цената за пътуване в такова превозно средство. Може би това е поредният пример как автомобилните производители измислят нещо, което вече съществува – в този случай велосипеда.

Коментари