Начало Любопитно PlayStation Classic е билетът ви за златните години на гейминга

PlayStation Classic е билетът ви за златните години на гейминга

2134
Playstation

Sony хвърли ръкавицата на Nintendo с анонса на своя класическа мини конзола. PlayStation Classic идва през декември, предварително заредена с 20 игри и с два контролера в комплекта. Цената е приемливите 99 долара, но в Европа те стават 99 евро.

Подобно на NES и SNES Classic, тя също ще съдържа някои „даващи облика на гейминга“ игри като Final Fantasy VII, Tekken 3 и Ridge Racer Type 4. Разбира се, ние сме любопитни за пълния списък на заглавията, които ще дойдат, но такъв все още няма. Все пак, пресссъобщението на Sony потвърждава още две игри: Jumping Flash и Wild Arms.

Двойката контролери е добре дошла за локален мултиплейър, но за съжаление това е ранната ревизия на геймпада, която няма аналогов стик. Връзката става с HDMI. Новата конзола е с 45 процента по-малко от оригинала от 1994 г.

По традиция Sony няма проблемите на Nintendo за осигуряване на хардуерни наличности, така че би трябвало PlayStation Classic да избегне недостига на NES и SNES Classic преди това. Естествено, много от тези класически заглавия вече са налични като портове за РС, мобилни устройства, виртуалната конзола на Nintendo и скоро на новата онлайн платформа за Switch. Но какво пък, сега получавате възможността да ги играете на едно място и в повече или по-малко оригиналния им вид.

https://www.youtube.com/watch?v=nl2h8LDq_oI