Начало Технологии HMD Global възкресиха легендата Nokia 8110

HMD Global възкресиха легендата Nokia 8110

862

Наред със смартфоните, които видяхме на пресконференцията във Виена вчера, HMD Global показаха още веднъж след Световния мобилен конгрес новата Nokia 8110 4G. Това е вторият телефон от семейството Originals — т.нар. feature phones без смарт функции. Напомняме, че миналата година Nokia Mobile представиха нова Nokia 3310, пише Smartnews.

Главният изпълнителен директор на HMD Флориан Сейш (Florian Seiche) сподели, че все още по света има около 1,3 милиарда души, използващи телефони без смарт функции и тези устройства са за тях.

Тази година е ред на още една класика. Повечето от вас трябва ясно да си спомнят Nokia 8110 от преди има-няма 20 години, която стана известна като телефонът от „Матрицата“, използван от Нео в началото на първия филм от трилогията.

Nokia 8110 4G е възкръсналата версия на джаджата, която идва с няколко удобни нови функции и същото класическо капаче. Освен разговори, SMS съобщения и Snake, 8110 ще донесе на феновете още Bluetooth, Wi-Fi и 4G свързаност. Последната ще е полезна не само за безпроблемното използване на телефона под повече мрежи, но и като мобилен хотспот, ако смартфонът ви се нуждае от повече интернет.

Различното между Nokia 3310 и Nokia 8110 обаче е в нещо доста интересно — новата 8110 идва с приложения. Точно така, макар че тя не е със смарт операционна система, HMD Global си партнират с редица разработчици и устройството ще дойде с възможност за използване на Facebook, Twitter и цяла плеяда Google апликации. Между тях са и не коя да е, а гласовият асистент Google Assistant.

По думите на Флориан Сейш, 8110 е идеален телефон за тези от вас, които биха искали да си починат за малко от смартфона си или пък да отидат на почивка през уикенда без нещо да отвлича вниманието им. Така ще имате възможност все пак да поддържате постоянна връзка с близките си.

Nokia 8110 4G излиза на пазара в Европа през май тази година и ще струва само 79 евро, като я очакваме в цветове черно и бананово жълто.

На въпрос от журналистите дали да очакваме възраждането на още стари класики от семейството на Nokia, Сейш сподели, че възможността не е изключена и ще трябва да почакаме.

предишна статияПрогноза: Безработицата у нас пада до 179 000 души през 2019 година
следваща статияДенят ще бъде изключително успешен за една от зодиите