Начало Анализ Goal.com: Бербатов е като диригент, който няма оркестър

Goal.com: Бербатов е като диригент, който няма оркестър

1878
Robin Singh of ATK takes a shot during match 7 of the Hero Indian Super League between Kerala Blasters FC and Jamshedpur FC held at the Jawaharlal Nehru Stadium,Kochi India on the 24th November 2017 Photo by: Faheem Hussain / ISL / SPORTZPICS

Димитър Бербатов играе на ниво в новата си роля на халф, но той е като диригент, който няма оркестър, пише сайтът Goal.com в анализ за Митко и Керала Бластърс. От началото на индийското първенство тимът на българина е изиграл три мача, в които се е отчел само с три точки и с едва един отбелязан гол.

„Очакваше се под ръководството на Рене Мюленстийн Керала Бластърс да бъде атакуваща мощ, играейки вълнуващ футбол. Но това, което демонстрират, е далеч от очакванията. За над 270 минути футбол те вкараха само един гол от Марк Сифнеос, а точковият им актив не е добър“, твърди изданието.

„През предсезонната подготовка Димитър Бербатов спомена, че няма да играе като нападател, а ще има роля в халфовата линия. Честно казано, не са много играчите, които могат да вземат топката от краката му. Голът, вкаран от Керала, също произлезе от неговата креативност. Той имаше великолепни докосвания на топката и бе диригентът на атаките, но липсата на подкрепа от останалите бе ахилесовата пета за Керала“, се казва още в материала.