Снимка: Пиксабей

Представители на още един вид голяма котка дадоха положителен тест за COVID-19, този път става дума за снежни леопарди, съобщи Си Ен Ен.

Това е шестият животински вид, за който е потвърдено, че негови представители могат да се зарязат с коронавируса след контакт с хора.

Три снежни леопарда, два мъжки и един женски, са дали положителни тестове за коронавирус в зоологическата градина в Луисвил, съобщиха властите.

Първо беше потвърдена инфекцията на женската. И трите леопарди, чиито симптоми са „леки“ и включват хрипове и суха кашлица, се очаква да се възстановят напълно, заяви във видеооизявление директорът на зоопарка в Луисвил Джон Уолчак .

Леопардите вероятно са били заразени от асимптоматичен член на персонала „въпреки предпазните мерки, предприети от зоопарка“, съобщиха от Службата за инспекция на здравето на животните и растенията

Малко вероятно е леопардите – или други животни – да представляват значителен риск при предаването на вируса на хората, тъй като COVID-19 се разпространява главно между хората.

Снежните леопарди са един от поне шестте животински вида, които се заразяват с коронавирус след близък контакт с хората. Първият беше малайски тигър в зоопарка в Бронкс, който през април беше тестван положително за коронавирус, след като показа симптоми на респираторно заболяване. До края на месеца осем от големите котки в зоологическата градина, включително четири други тигъра и три африкански лъва, дадоха положителни резултати при тестване.

предишна статия74-годишна американка завърши колеж заедно с внучката си
следваща статияВиното и сиренето са врагове на Алцхаймер, пазят мозъка бърз