Начало Свят BMW прибира в сервизите 69 модела

BMW прибира в сервизите 69 модела

961

Германският производител BMW Group обяви за открит проблем с водните помпи на гоям брой автомобили от марките BMW, Mini и Rolls-Royce. Концернът организира сервизна акция, която ще засегне около 50 000 коли в САЩ и вероятно още толкова, продадени на други пазари.

Посоченият проблем засяга общо 69 различни модели, сред което са седанът 5-Series Gran Turismo, купето и кабриолетът 6-Series, седанът 7-Series и кросоувърите X5 и X6. Сред засегнатите са още различни модификации на MINI, а също така моделите Clubman и Countryman, както и Rolls-Royce Ghost и Phantom, пише Automedia. Всички коли са произведени през периода 2007-2012 г.

За да бъде отстранен проблемът и да се избегне прегряване на двигателя, при всички посочени автомобили трябва да се смени водната помпа, защото дефектните елементи в нея помаг да доведат дори до изгаряне. Тъй като производителят трябва да осигури огромен брой компоненти, сервизната акция ще стартира едва в началото на юни.

Представител на BMW Group заяви, че собствениците на тези коли не трябва да ги оставят в закрити помещения, защото шансовете за запалване не са никак малки.