Начало Свят BMW изпълни заканата си да продаде 100 000 електрически коли

BMW изпълни заканата си да продаде 100 000 електрически коли

1011

През 2017 BMW успя да изпълни предварително заложената цел и да продаде 100 000 автомобила с пълно или частично електрическо задвижване през 2017. Новината бе потвърдена от главния изпълнителен директор Харалд Крюгер.

В чест на постижението щабквартирата на компанията в Мюнхен – прословутата сграда „Четирите цилиндъра“ – бе така осветена, че цилиндрите да изглеждат като батерии, съобщава Automedia.

„Не само обещахме, но и изпълнихме“, коментира Крюгер. „100 хиляди продадени електрифицирани автомобила за една година са важен крайъгълен камък, и въпреки това са само началото за нас“. Откакто компанията представи първия си чист електромобил – BMW i3 пред 2013 – баварците са доставили 200 000 коли с електрическо задвижване, а през 2025 планират да имат 25 подобни модела в гамата си.

За бъдещите нови електрически линии компанията отсега е патентовала имената от i1 до i9 и от iX1 до iX9.

По данни на POLK през тази година BMW е категоричен лидер в Европа в областта на плъг-ин хибридите, с приблизително 21% пазарен дял. Най-силно е търсенето в Скандинавия, където най-продаваният модел на BMW изобщо е именно i3, а една четвърт от доставените автомобили от компанията са електрически или плъг ин хибридни.

предишна статияНе използвайте тази парола, ако не искате да ви хакнат профила
следваща статияЕволюцията на човечеството увеличава масата на мъжа и прави жената средна на ръст