Начало Свят Aтака срещу военновъздушна база на САЩ в Ирак

Aтака срещу военновъздушна база на САЩ в Ирак

44
Aтака срещу база на САЩ в Ирак
Снимка: БТА

Поне пет американски военнослужители бяха ранени, един от които сериозно, при нападение вчера на военновъздушната база „Айн ал Асад“ в Ирак, съобщиха официални представители на САЩ.

Инцидентът се случва по време, когато Близкият изток се готви за потенциално нови нападения от страна на Иран и техните съюзници след убийството на високопоставени фигури от движението „Хамас“ и групировката „Хизбула“.

Според иракските сили за сигурност, две ракети „Катюша“ бяха изстреляни към базата „Айн ал Асад“ в Западен Ирак и паднаха в нея.

Иран обяви преди седмица, че и САЩ носят отговорност за убийството на лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в Техеран поради тяхната подкрепа към Израел.

„Потвърждаваме, че има предположително ракетно нападение срещу американските и коалиционни сили в базата „Айн ал Асад““, заяви министерството на отбраната на САЩ. По първоначални данни няколко американски военнослужещи са ранени, съобщи ведомството.

Персоналът на базата прави оглед за щетите след инцидента, добави министерството на отбраната.

САЩ осъществиха удар в Ирак миналата седмица срещу лица, които според официалните лица подготвяха дронове и представляваха заплаха за американските и коалиционните сили.

Вижте още международни новини тук