Начало Спорт Връчват Златната топка на церемония в Париж

Връчват Златната топка на церемония в Париж

49
Златната топка

Най-важната индивидуална награда в света на футбола – Златната топка – ще бъде връчена на церемония в Театър дю Шатле в Париж, която започва в 21:30 часа българско време.

Тази година започва нов етап в историята на Златната топка, тъй като за първи път от 2003 година сред номинираните не са Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които са спечелили наградата няколко пъти. Освен това, тази година организацията на наградата вече е в ръцете на списание Франс Футбол и УЕФА.

Фаворит за победата е бразилският нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който има впечатляващи представяния за тима и е основна причина за спечелването на Ла Лига и Шампионската лига. Само преди малко дни той записа хеттрик в Шампионската лига, доказвайки, че е достоен носител на тази престижна награда, въпреки че Реал Мадрид победи от Барселона с 4:0 у дома през уикенда.

Другите големи претенденти за Златната топка са Джуд Белингам (Англия и Реал Мадрид) и Родри (Испания и Манчестър Сити).

На 68-ото издание на Златната топка ще бъде връчена и наградата за най-добра футболистка в света. Очакванията са испанката Айтана Бонмати да спечели втори път поред.

Награди ще бъдат връчени и за най-добър треньор в мъжкия и женския футбол, най-добър млад футболист, най-добър вратар и най-добър клубен отбор в мъжкия и женския футбол.

Източник: БГНЕС

Още спортни новини – четете тук