Начало Водещи Близнаците от Цалапица са осъдени на три години затвор

Близнаците от Цалапица са осъдени на три години затвор

34
Близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица
Снимка: БТА

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство по случая с убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица получиха присъди днес. Съдът в Пловдив им определи наказание от 3 години затвор при първоначален общ режим.

От него ще бъде приспаднато времето, в което близнаците са били в ареста, до този момент това е повече от година. До окончателното потвърждаване на присъдата братята Динкови остават с мярка „задържане под стража“.

„Действително, ако по делото за убийството възникнат доказателства, които не са били ясни към настоящия момент на постановяване на присъдата на настоящето наказателно производство пред Районния съд, то компетентната прокуратура би могла да поиска възобновяване, ако е влезнало в сила в пледоарията си изразих мнение, че не виждам никакви смекчаващи отговорността обстоятелства, дори и ниската им възраст също не намирам за такава“, каза Димитър Костов – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.

„На Митко животът три години ли… след три години дали ще се върне Митко… едно съжалявам, дали ще върне Митко да отидат на гроба му да им покажат снимките. Какво представлява Митко, когато го изразят те, изобщо не са осъзнали какво са направили – толкова ли струва един човешки живот – три години“, каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов.

Адвокатът на близнаците Светлана Званчева заяви, че ще обжалва присъдата, тъй като я намира за прекалено завишена. Обжалването е в 15-дневен срок.

Още новини от деня – четете тук