Начало Новини ВМРО-ДПМНЕ критикува опозиционната партия СДСМ, че не е честитила на гражданите Деня...

ВМРО-ДПМНЕ критикува опозиционната партия СДСМ, че не е честитила на гражданите Деня на македонската революционна борба

74
ВМРО-ДПМНЕ критикува опозиционната партия СДСМ, че не е честитила на гражданите Деня на македонската революционна борба

От ВМРО-ДПМНЕ изразиха „дълбоко разочарование” от опозиционната СДСМ, която обвиняват, че днес не е намерила „елементарна държавническа воля да изпрати честитка до гражданите по случай Деня на македонската революционна борба”.

Датата 23 октомври, на която през през 1893 г. в Солун е основана Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) е официален празник в държавата и днес, под мотото „Завет, който обвързва”, правителството организира отбелязването му в Музея на македонската борба за самостоятелност в Скопие, на което не присъстваха представители на опозицията. 

„Този ход на СДСМ показва пълно неуважение към историческите ценности и борбата на македонския народ за свобода и независимост. Къде е СДСМ да честити празника? Или може би (председателят на опозиционната партия) Венко Филипче мисли като предходника си Зоран Заев, че българите са били администратори, а македонският език не съществува? Наистина ли СДСМ смятат, че македонската държава е създадена без борба и жертви, както твърдят в България и както каза Заев? За разлика от СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ остава ангажирана с поддържането на тези свещени идеали и запазването на македонската идентичност и национално достойнство. Призоваваме гражданите да се обединят около ценностите, които ни свързват и да продължим да празнуваме борбата за свободна и суверенна Македония, защото революционният дух е жив и борбата за нашата родина продължава”, се казва в съобщение на ВМРО-ДПМНЕ.