Начало Новини Магическо второ полувреме върна Реал Мадрид на пътя на победите в Шампионската...

Магическо второ полувреме върна Реал Мадрид на пътя на победите в Шампионската лига

89
Магическо второ полувреме върна Реал Мадрид на пътя на победите в Шампионската лига

Реал Мадрид победи с 5:2 Борусия Дортмунд в повторение на финала от последното издание на Шампионската лига. 

На своя стадион „Сантяго Бернабеу“ „белия балет“ стигна до успеха след изоставане от 0:2 на почивката, а освен това тимът се реваншира пред феновете си и за изненадващата загуба с 0:1 при гостуването на Лил във Франция в предишния кръг на Шампионската лига.

Борусия изигра отлично първо полувреме, в което вкара два безответни гола. В 30-ата минута Дониел Мален откри след чудесно двойно подаване със Серу Гираси, а четири минути след това Джейми Гитънс покачи на 2:0 с удар от близка дистанция.

Малко по-късно Реал удари две греди след последователни удари на Родриго и Джуд Белингам, а минута след това Тибо Куртоа спаси сигурен трети гол във вратата си.

През второто полувреме шампионите на Европа излязоха с ново лице и притиснаха гостите от Германия в тяхното наказателно поле. Старши треньорът на Борусия Нури Шахин предприе тактическа промяна с с включването на още един централен защитник в лицето на Валдемар Антон, но това не помогна на „жълто-черните“.

Антонио Рюдигер намали в 60-ата минута, а 120 секунди по-късно Винисиус изравни след колебливо изчистване от бранител на Борусия. 

В 81-вата минута Юлиан Бранд можеше да вкара трети гол за гостите, изстрелът му бе избит с крак от Куртоа. В ответната атака капитанът на Реал Лукас Васкес вкара, за да направи обрата пълен до 3:2.

В последните минути Борусия потърси точката от мача, но това даде много пространства на Винисиус, който вкара още два гола, за да оформи хеттрика си и победата на мадридчани.

Начело в класирането обаче излезе Астън Вила, който за момента е единственият отбор с максималните 9 точки след три изиграни мача. В Бирмингам „виланите“ спечелиха с 2:0 срещу Болоня. Головете за успеха на англичаните вкараха Джон МакГин и Джон Дуран, които се разписаха в 55-ата и в 64-тата минута. Освен третата си победа тимът на Унай Емери регистрира и трета поредна „суха“ мрежа.

Без допуснат гол продължава и отборът на Арсенал, който спечели с минималното 1:0 домакинството си Шахтьор Донецк. Единственият гол в мача падна в 29-ата минута, когато Дмитро Ризник вкара в собствената си врата. 

Лондончани можеха да запишат и по-убедителна победа, но през второто полувреме пропуск от дузпа направи Леандро Тросар.

Изненадата на вечерта дойде от Торино, където местният Ювентус бе напълно надигран и логично загуби от Щутгарт с 0:1.

Германският тим имаше превъзходство през всички 90 минути, но направи куп пропуски пред вратата на Матиа Перин. В началото на второто полувреме гол на Дениз Ундав бе отменен заради засада, а в 86-тата минута гостите пропуснаха и дузпа чрез Енцо Мило. Минута по-рано „бианконерите“ останаха и с човек по-малко след червен картон на Данило.

Щутгарт все пак стигна до победното попадение в продължението, когато се разписа Ел Билал Туре.

В Париж шампионът на Франция Пари Сен Жермен стигна само до равенство 1:1 срещу ПСВ Айндховен. Ноа Ланг даде аванс на „филипсите“ преди почивката, но ПСЖ изравни в 55-ата минута чрез Ашраф Хакими.

До края на двубоя играта бе изцяло пред вратата на ПСВ, но ПСЖ не стигна до втори гол.

Испанският Жирона записа първата си победа в клубната история в Шампионската лига след 2:0 над Слован Братислава след голове на Мигел Гутиерес и Хуанпе. Със същия резултат Спортинг Лисабон надигра като гост Щурм Грац след точни изстрели на Нуно Сантош и Виктор Гьокереш.

В класирането след Астън Вила, който е с 9 точки, следват Монако, Спортинг Лисабон и Арсенал с по 7 точки. В дъното са Щурм Грац, Ред Бул Залцбург, Йънг Бойс, Цървена звезда и Слован Братислава без актив.