Начало България Аферата „Митници“: Петя Банкова излезе на свобода след 6 месеца зад решетките

Аферата „Митници“: Петя Банкова излезе на свобода след 6 месеца зад решетките

39
Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест
Снимка: БГНЕС

Бившата шефка на агенция ,,Митници“ Петя Банкова беше освободена от следствения арест тази сутрин след шестмесечно задържане.

Съдът я освободи срещу гаранция от 10 хиляди лева, като причината беше нейното влошено здравословно състояние. След излизането си, Банкова не жела да коментира и единствено адвокатката й посочи, че не се чувства добре.

Обвиняват я за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи. Сред обвинените са и други лица като Стефан Димитров, Марин Димитров, Никола Николов – Паскал, както и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Съдът прие, че няма опасност, ако Банкова е на свобода, да извърши ново престъпление, а също така разследването е на последен етап и обвиняемата не може да възпрепятства извършването на недопустими действия или да се скрие.

Освен това, Банкова е обвинена и във втори случай – принуда. Според обвинението, тя е наредила повишаването на 18 души на различни позиции в агенцията „Митници“ и след това ги е принудила да приемат постовете.

Още новини от деня – четете тук