Начало Спорт Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

39
Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров успя да се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Стокхолм, където наградния фонд достига 767 455 евро. Това стана в резултат на победата му срещу Кентен Алис със сетовете 7:6 (1), 6:3. С този успех, първата ракета на България прекъсна серия от две поредни загуби в шведската столица.

Григор Димитров, на 33 години и поставен под номер 3 в турнира, започна зле с изостаналство от 1:3 в първия сет. Въпреки това, той успя да се върне в играта, спечели първи сет и продължи със стабилна игра. В края на първата част на мача, Алис спаси три сетбола, но последващият тайбрек беше на страната на Димитров с категоричните 7:1.

Във втория сет и двамата състезатели играха с безапелационни подавания. Димитров взе преимущество в началото, прави пробив и след успешното сервиране удържа преднина, спечелвайки мача след 100 минути.

Григор Димитров беше много щастлив за победата и благодари за подкрепата. Той заяви, че следващият мач ще бъде труден, но ще се подготви най-добре. Според него има неща, които са важни зад сцената и вложи много труд през цялата си тенис кариера.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде Доминик Щрикер, който победи италианеца Матео Беретини. Двамата до момента не са се изправяли един срещу друг на корта.

Още новини от деня – четете тук