Начало България Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ се...

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ се ограничава днес заради профилактика на осветлението, има обход

34
Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ се ограничава днес заради профилактика на осветлението, има обход

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут – през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, допълват от АПИ. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

БТА припомня, че на брифинг вчера началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов беше попитан от журналисти за слабо осветление в стария тунел „Железница“ и в „Кривия тунел“ на главен път Е-79. Той посочи, че проблемът многократно е отнасян към АПИ, която е стопанин на пътя, сигнализирана е и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.