Начало България Пожар горя тази нощ на депото за отпадъци край Цалапица

Пожар горя тази нощ на депото за отпадъци край Цалапица

39
Пожар Цалапица
Снимка: БТА

Имаше пожар в регионалното депо за битови отпадъци в Цалапица, обявиха от община Пловдив.

За гасене на огъня помагат служители на Общинско предприятие „Чистота“. Също така, се използва допълнителна техника за тази цел, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров. Екип на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ работи за обливане с вода. Помощната техника включва 3 булдозера, 3 багера, 12 камиона и други машини. Тази техника е предоставена от ОП „Чистота“, КМД, „Водстрой“, ПИМК, ГАП 07, „Запрянови“, „Драгиев“ и „София асфалт“.

Данните показват, че няма проблеми с фините прахови частици във въздуха към момента. Наблюдава се леко повишение в измервателната станция в „Тракия“ в 3:00 часа, но вече е в нормата. В някои райони се усеща изгорелина. Възможни са промени във въздушните маси по посока на река Марица.

Регионалната здравна инспекция препоръчва на гражданите да не отварят прозорците и да не излизат навън освен при изключителна необходимост. Формиран е областен кризисен щаб, който координира действията между институциите.

Кметът Костадин Димитров, зам. областният управител Атанас Ташков, зам. кметовете Иван Стоянов и Ангел Славов, както и директорите на „Чистота“ и „Градини и паркове“ Десислава Георгиева и Антон Георгиев следят ситуацията на място.

Пожарът в депото в Цалапица избухна вчера около 22:00 часа.

 

През началото на август имаше друг пожар на сметището, а в Пловдив бе измерено високо ниво на фини прахови частици над нормата.

Вижте повече новини тук