Начало Пари Британска компания: България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти...

Британска компания: България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

34
пари, домакинство, имоти

Според изследване на британска компания, България е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, със 4,65% годишна доходност от наеми и най-нисък данък върху доходите от наем – 10%.

Докладът разглежда и други страни в Централна и Източна Европа като Литва, Унгария и Румъния с добри възможности за инвестиции в недвижими имоти.

Литва, както се посочва, представя средна доходност от наем в размер на 6,44% и умерен данък върху доходите от наем – 15%.

Също така, отличават се и Естония и Румъния като привлекателни дестинации за инвеститори в недвижими имоти със сравнително високи доходности от наеми и умерени данъчни ставки.

От друга страна, Белгия, Франция и Гърция са сред най-лошите страни за инвестиране в недвижими имоти в Европа, поради високи данъци и разходи за покупка и наем.

Докладът също така разглежда популярността на Испания и Португалия като дестинации за покупка на имоти, като подчертава високите търсения в тези страни и недостига на жилища на достъпни цени за местните жители.

Източник: БГНЕС

Още икономически новини – четете тук