Начало България Какво ще бъде времето днес?

Какво ще бъде времето днес?

49
есен
Снимка: БТА

Днес ще имаме временни увеличения на облачността и краткотраен дъжд, преимуществено в Западна България. В сутрешните часове по северното крайбрежие може да има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще бъде умерен от югозапад, като след обяд временно ще се промени на запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 23° до 28°, а в София около 22°.

В планините от запад към изток очакваме увеличение на облачността и валежи от дъжд, главно в Западна България. Вятърът ще бъде силен от югозапад, като след обяд ще се промени на запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, а на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието очакваме слънчево време. Сутринта по северното крайбрежие може да има ниска облачност или мъгла, но след обяд временно облачността ще се увеличи. Вятърът ще бъде умерен от югоизток, като привечер ще смени посока на югозапад. Максималните температури ще достигнат до 21°-24°, а температурата на морската вода ще бъде 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

През следващите дни очакваме топло време; минималните температури ще бъдат между 10 и 15°, а максималните – между 25° и 30°.

Още новини от деня – четете тук