Начало България Бившият президент на Спартак 1918 Варна Павлин Николов излезе с изявление след...

Бившият президент на Спартак 1918 Варна Павлин Николов излезе с изявление след оттеглянето си

34
Павлин Николов осигурява финансирането за следващите два мача на Спартак Варна, след което се оттегля от клуба

Бившият президент на Спартак 1918 Варна Павлин Николов, който в края на миналия месец обяви, че прекратява финансирането на клуба в Първа лига, а причините са това бяха инцидентите по време на тренировка на варненци, когато фенове прекратиха заниманието и удариха треньора на отбора Кириякос Георгиу, назначен в началото на септември след напускането на Александър Томаш, излезе с изявление.

В него той благодари на „соколите“ за мъжката игра и победа в последния мач от първенството вчера срещу Локомотив София, когато варненци обърнаха резултата от 0:2 до 3:2 и спечелиха двубоя. 

Публикуваме пълния текст на изявлението на Павлин Николов без редакторска намеса:

Изявление на Павлин Николов – президент на ФК Спартак Варна

„Благодаря на соколите за мъжката игра и победа! Гордея се с отбора, който заедно с моя екип изградихме! Както заявих след тези два двубоя, се оттеглям от управлението и финансирането на клуба. Напускам, защото вандализмът и насилието нямат място не само в спорта, но и най-вече в обществото. Признавам, не успях да се справя с това.

През тези 10 дни работихме усилено заедно с членове на УС и част от организираните фенове, които се дистанцираха от провокацията, за да намерим хора, които да продължат каузата Спартак. Новият изпълнителен директор Иван Кирилов Иванов ще има за цел да преговаря и избере следващите спонсори, които да поемат ангажимент да финансират клуба в най-скоро време. Всеки, който има възможност и желание,  да заповяда и да се избере най-доброто за бъдещето на ФК Спартак Варна.

За целта Иван Кирилов ще свика общо събрание, което да вземе решение за продължаването на дейността на клуба.

Давид Дараджански остава част от екипа.“, завършва обръщението на Павлин Николов.

Давид Дараджански бе представен като изпълнителен директор на Спартак 1918 Варна на 8 юли тази година.