Начало Новини Германският финансов министър с коментар за мерките в подкрепа на икономиката на...

Германският финансов министър с коментар за мерките в подкрепа на икономиката на страната

34
Германският финансов министър с коментар за мерките в подкрепа на икономиката на страната

Германският финансов министър Кристиан Линднер заяви днес, че плановете на правителството в Берлин за стимулиране на икономиката на страната са само началото на процес, които ще положи основите на икономическия растеж, предаде ДПА.

„Германската икономика се сблъсква с редица проблеми. Изправени сме пред структурни промени, съчетани със загубата на конкурентоспособност“, посочи Кристиан Линднер.

Германската икономика, макар и в затруднено положение, е най-голямата в Европейския съюз. Тя обаче се справя трудно с икономическите последици от войната в Украйна, агресивната конкуренция на Китай и високите разходи за енергийни продукти. Проблемите на Германия се отразяват на икономиката на Евросъюза като цяло, посочва ДПА.

Коалиционното правителство в Берлин се стреми да стимулира икономическото развитие на Германия. То подготвя серия от мерки, които включват данъчни промени, целящи да облекчат бизнеса.

Кристиан Линднер говори пред репортери в Люксембург преди срещата на министрите на финансите на страните от еврозоната, т. нар. Еврогрупа. Основна тема на форума са икономическият растеж и конкурентоспособността на Европейския съюз, отбелязва ДПА.