Начало Новини Над 30 български фирми представят свои продукти на тридневното изложение на къмпинг...

Над 30 български фирми представят свои продукти на тридневното изложение на къмпинг оборудване Camping & Caravaning Expo в Пловдив

44
Над 30 български фирми представят свои продукти на тридневното изложение на къмпинг оборудване Camping & Caravaning Expo в Пловдив

Над 30 български фирми представят свои продукти в рамките на тридневното изложение на къмпинг оборудване Camping & Caravaning Expo в Пловдив. Събитието се организира за първи път в града, а щандовете на изложителите ще бъдат разположени на Гребната база неделя включително.

„Това е най-голямото събитие за къмпинг туризъм и въобще за пребиваване сред природата. Главното събитие, което правя вече от няколко години е в София. Провежда се всяка пролет от 2018 година, но за първи път тази година решихме да направим такова и в Пловдив. Според обратната връзка на посетители и изложители ще преценим дали догодина отново ще организираме изложение в Пловдив“, каза пред БТА Веселин Вълев, управител на Camping.bg и организатор на изложението.

Второто за тази година издание на Camping & Caravaning Expo събира на едно място интересни и полезни продукти от сферата на къмпинг туризма, караванинга, водните забавления и аудор. Посетителите на изложението ще имат възможност да разгледат нови модели кемпери, каравани, палатки, автомобили за туризъм и свободно време, къмпинг оборудване и лодки.

„В момента тук има 35 изложители в сферата на кемпери, каравани, палатки, туристическа литература, имаме автомобили за туризъм, мебели, велосипеди, детски дрехи. Имаме премиера за България на първия румънски серийно произведен кемпер. Цената, на която може да се купи е доста по-достъпна, тъй като е произведен в Румъния, а не в Германия. Имаме и американски кемпер с кожен салон, спални, бани, камини и така нататък. Като една къща на колела е. Такова нещо също мисля, че не е показвано на събитие в България. Имаме игри, които са организирани като атракция за малки и големи“, коментира още Веселин Вълев.

Фирмите-изложители са основно български с изключение на един румънски производител, допълни Вълев. 

Събитието е с вход свободен. Всичко, изложено по време на Camping & Caravaning Expo, се продава или се отдава под наем, така че всички желаещи могат да се сдобият с необходимото оборудване и къмпинг екипировка на място. Организаторите очакват в рамките на трите дни общо 6-7 хиляди човека да разгледат изложението.