Начало Новини Минесота Уайлд ще подпише дългосрочен договор със звездата си Кирил Капризов, обяви...

Минесота Уайлд ще подпише дългосрочен договор със звездата си Кирил Капризов, обяви собственикът на отбора от НХЛ

34
Минесота Уайлд ще подпише дългосрочен договор със звездата си Кирил Капризов, обяви собственикът на отбора от НХЛ

Минесота Уайлд от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) ще подпише дългосрочен договор с нападателя Кирил Капризов след 1 юли 2025, когато ще бъде отворен прозорецът за преговори с играчи с изтичащи контракти, съобщи собственикът на отбора Крейг Леополд. В момента руснакът е в четвъртата година на договор за 45 милиона долара.

„Той ще бъде основният ни фокус. Планираме да подпишем нов договор с него и мога да гарантирам, че никой няма да му предложи повече пари или години. Ще му докажем, че целта ни е да печелим“, заяви Леополд, цитиран от агенция АП. 

След края на започващия този месец сезон Уайлд ще бъдат далеч под тавана за заплати. Нападателят Зак Паризи и защитникът Райън Сътър ще свалят само по 833 хиляди долара всеки от максималната отборна сума като част от байаут клаузите им, вместо настоящите 7.371 милиона на човек. 

„Следващият 1 юли ще бъде като Коледа. Ще имаме много пари за харчене. Чакаме с нетърпение и вече оглеждаме опциите за догодина. Не ме питайте кои са тези хокеисти. Няма да ви кажа“, добави Леополд.