Начало Новини Старши треньорът на Ювентус Tиаго Мота очаква отворен мач с много атаки...

Старши треньорът на Ювентус Tиаго Мота очаква отворен мач с много атаки срещу РБ Лайпциг

19
Старши треньорът на Ювентус Tиаго Мота очаква отворен мач с много атаки срещу РБ Лайпциг

Ювентус все още не е допуснал гол в първенството на Италия този сезон и се изправя срещу друга солидна защита, приемайки утре РБ Лайпциг в Шампионската лига, но дори и при тези факти, това ще бъде отворен мач, заяви мениджърът на италианците Тиаго Мота.
Те са изиграли шест мача в Серия А без допуснат гол, докато в Лайпциг имат най-добрата защита в Бундеслигата, където са непобедени след пет мача и са допуснали едва два гола.
„Тези цифри означават много, те ни дават сигурност, започна Мота и след това се спря на РБ Лайпциг: „Ние сме два отбора, които не седят, за да чакат грешките на съперника. Очаквам отворен мач, динамичен мач срещу конкурентен отбор, който играе добър футбол. За да се справим добре, ще трябва да играем качествено и да поддържаме солидна защита. Така, както  сме го правили досега, изправяйки се срещу различни отбори. Трябва да сме добри и в защита, и в нападение“.
Единственият гол, който отборът на Мота е допуснал през този сезон, е в първия им мач в Шампионската лига – победа с 3:1 над ПСВ Айндховен, но мениджърът отхвърли предположенията, че има един Ювентус в Серия А и друг в Европа.
„Изобщо не става дума за различен тип поведение в първенството ни и в европейските турнири. Всички мачове са различни, когато става въпрос за това как ще се изправим срещу нов съперник, когото не сме срещали. Никога не сме играли дефанзивно, дори и в лигата, и този път няма да го направим и утре“, допълни бразилецът, който миналата година впечатли всички с класирането на Болоня за участие в Шампионската лига за първи път в историята на този клуб.
Мота няма притеснения за контузии и запази мълчание относно това кой ще влезе в стартовия му състав, но вече е взел решение точно на кои хора ще разчита срещу Лайпциг утре от 22&00 ‘did.
„Нямам съмнения относно формацията, много съм сигурен в избора си дори. Но просто няма да ви кажа и едно име“, заяви Мота.