Начало България Топло и слънчево време, в неделя идва застудяване

Топло и слънчево време, в неделя идва застудяване

44
облаци

Днес очакваме слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони може да достигне до умерен от юг-югоизток.

Температурите ще се повишат и максималните стойности ще са между 28° и 33°, в София около 29°.

По Черноморието предстои слънчево време, сутрин ще има мъгла или ниска облачност на отделни места.

Валежите край брега ще са незначителни, като максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°, а валежите по морето ще бъдат 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево и ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. На височина 1200 метра температурата ще бъде около 25°, а на 2000 метра – около 17°.

През събота очакваме по-слънчево време. През нощта и сутринта може да има ниска облачност или мъгла в Източна България и котловините. През деня вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток.

Температурите ще се увеличат още малко, с максимални стойности между 29° и 34°, а минималните – главно между 12° и 17°.

В неделя ще започне промяна във времето. В Западна и Северна България вятърът ще се промени на северозападен, ще се усили и ще донесе студен въздух.

Облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици на много места в западната половина от страната. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще спаднат и към следобеда ще са в интервал от около 20° в западните райони до 30°-32° на места в Горнотракийската низина.

През вечерта и нощта валежите ще обхванат и източните райони, като вятърът ще бъде временно от североизток. По линията на преминаващия фронт валежите ще са интензивни и с гръмотевици.