Начало Свят Учебен самолет се разби край Бурса. Двамата пилоти загинаха

Учебен самолет се разби край Бурса. Двамата пилоти загинаха

39
Разбилият се самолет Снимка: CNN Turk
Разбилият се самолет

Днес учебен самолет се разби при падане край полигона на летището в Йени шехир близо до град Бурса, съобщи Би Ти Ви, цитирайки Си Ен Ен Тюрк. Двамата пилоти на борда загинали според информацията на медията.

Властите издадоха съобщение до медиите, че инцидентът се случил в 8:10 часа тази сутрин. Потвърдените загинали се казват Юнал Астер на 61 години и Емир Гюрал Налчи на 42 години.

„Започнахме деня с много тъжен случай. Самолет на частно училище се разби. Има две жертви. Изследванията продължават“, заяви кметът на общината Бурса Мустафа Бозбей.

Кметът спомена важността на посоката на вятъра и метеорологичните условия по време на полети.

„В момента няма ясна информация. Сигурно скоро ще бъде обявена. Фактът, че се случи рано сутринта, е загрижаващ. Насторжението на летателната подготовка сутрин трябва да се вземе под внимание“, добави той.

Си Ен Ен Тюрк показа останките от разбилия се самолет, разделен на две по средата. На мястото на инцидента бяха изпратени спасителни екипи и линейки. Самолетът принадлежи на частно училище за пилоти. Причината за инцидента все още не е ясна. Разследване е в ход. Авиационните власти проведоха проверки на мерките за безопасност и състоянието на учебния самолет. След завършване на разследването, останките на катастрофирания самолет ще бъдат премахнати от полигона.

На 4 юни Министерството на националната отбрана на Турция съобщи за още един инцидент, където учебен самолет SF-260D се разби в Кайсери. Двама пилоти починаха в този случай.

На 12 август в Чанаккале отново стана авиоинцидент. Специалният тренировъчен самолет се разби малко след излитането си.

Приказва се за повреда в двигателя му, докато е във въздуха. Пилотът изведе принудително кацане в пшенична нива в селския район на окръг Езине.