Начало Свят Тръмп: Няма да се кандидатирам отново през 2028-а, ако загубя изборите сега

Тръмп: Няма да се кандидатирам отново през 2028-а, ако загубя изборите сега

49
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп
Снимка: БТА


Бившият американски президент и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп заяви, че не планира да се кандидатира отново през 2028 година, ако не печели изборите този път, съобщи Асошиейтед прес.

„Не, няма. Мисля, че това ще е всичко, това ще е всичко“, каза Тръмп, когато журналистката Шарил Аткинсън го попита дали би се кандидатирал отново.

Коментарът е интересен, тъй като Тръмп изглежда отхвърля възможността за четвърт мандат и защото той рядко признава възможността да загуби изборите по законен начин.

През 2028 година Тръмп би бил на 82 годишна възраст, с година по-стар от настоящия американски президент Джо Байдън. Байдън се оттегли от състезанието след неуспешното си участие в дебатите и след месеци на критика от страна на Тръмп и други републиканци, които твърдят, че той е прекалено стар и неподходящ за поста.

Проучвания на общественото мнение, поръчани от телевизиите Ен Би Си и Си Би Ес, публикувани в неделя, показват, че кандидатката на демократите, вицепрезидентът Камала Харис, води пред републиканеца Тръмп.

Анкетата на Ен Би Си показва, че Харис има преднина от 5 процентни точки. От 1000 участвали избиратели, 48% изразиха положително мнение за Харис, спрямо само 32% през юли – най-голямото подобрение на рейтинга на политик от проучване на телевизията след Джордж Буш Младши след атаките на 11 септември 2001 година.

В анкетата на Си Би Ес, Харис води с четири точки – 52% спрямо 48% за Тръмп, със стандартно отклонение от плюс-минус две точки.