Начало Новини Вучич поздрави китайския народ по време на тържество по случай 75-ата годишнина...

Вучич поздрави китайския народ по време на тържество по случай 75-ата годишнина на Китайската народна република в Белград

44
Вучич поздрави китайския народ по време на тържество по случай 75-ата годишнина на Китайската народна република в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич присъства на тържество по случай 75-ата годишнина от основаването на Китайската народна република в китайското посолство в Белград снощи, предаде ТАНЮГ.

По време на срещата Вучич заяви, че сътрудничеството и приятелството между Сърбия и Китай продължават да укрепват, отваряйки нови хоризонти за съвместен напредък.

В публикация в Инстаграм той поздрави китайския народ „за постиженията, които оформиха могъщата и влиятелна държава, която е днес“ (Китай).

Тържеството беше организирано в чест на 1 октомври 1949 г. – датата, на която основателят на Китайската комунистическа партия Мао Цзедун прочита от площад „Тянанмън“ в Пекин прокламацията за създаване на Китайската народна република, която според настоящия китайски лидер Си Цзинпин е сложила край на стогодишния период на унижение на китайците и е поставила основите на една могъща държава, каквато е Китай днес, припомни сръбската телевизия РТС.