Начало България Декларация на ДПС-Доган: Притеснени сме от завладяната държава и намесата на правораздаването...

Декларация на ДПС-Доган: Притеснени сме от завладяната държава и намесата на правораздаването в политиката

49
Джевдет Чакъров Снимка: Архив
Джевдет Чакъров
Снимка: Архив

Учредителите, основателите и бившите областни председатели на ДПС се изразиха с подкрепа към лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров в София. В декларацията си те изразиха притеснение от текущата политическа обстановка в страната и в партията.

Според тях, гражданите губят доверие към политическата система и държавните институции, а пасивността на другите политически сили допринася за това. В текста на декларацията се отбелязва, че ДПС през годините е защитавало правата на всички граждани в България.

„Възнамеряваме да спасим партията и да запазим достойнството на лидера Ахмед Доган. Призоваваме всички, които споделят каузата на ДПС, да подкрепят партията за предстоящите избори на 27 октомври“, съобщи Джевдет Чакъров на срещата.

„Сме в среда на сериозна политическа криза, но имаме сили и потенциал да преодолеем трудностите. Важно е да съберем членовете и симпатизантите на ДПС, за да запазим единството и да възстановим структурите на партията“, добави Чакъров.

На срещата присъстваха и други народни представители на ДПС, които изразиха своята подкрепа и готовност да се борят за партията на предстоящите избори.