Начало България Явор Божанков, ПП-ДБ: Ако не намерим изход от политическата криза, отиваме към...

Явор Божанков, ПП-ДБ: Ако не намерим изход от политическата криза, отиваме към авторитарен режим

54
Явор Божанков
Явор Божанков

Явор Божанков от ПП-ДБ коментира политическата ситуация в страната. Той предупреждава, че липсата на изход от кризата може да доведе до еднолично управление. Божанков подчертава, че ключът към решението е активното участие на гражданите в изборите, като призовава за масово гласуване.

Според депутата, резултатите от предстоящите избори са трудно преценяеми поради разделението в обществото. Той изразява отрицателно отношение към партии, които насърчават фашистко законодателство и се стремят да изведат страната от ООН, НАТО и ЕС.

Явор Божанков счита, че нов главен прокурор не трябва да бъде избран в момента. Той подчертава желанието на ПП-ДБ да върне доверието на хората и да повиши изборните си резултати.

Депутатът коментира и законопроекта за забрана на смяната на пола при непълнолетни деца, като призовава за разсъждаване върху целия контекст, а не само върху части от законопроекта. Той също така споделя мнение относно политическите драми в лявото крило на политическия спектър.

В заключение, Божанков изразява съболезнования за загиналите пилоти и призовава за неполитизиране на случая, като похвали модернизацията на българската армия.