Начало България Пеевски: Няма раздвояване. Доган е от земеделците

Пеевски: Няма раздвояване. Доган е от земеделците

69
Делян Пеевски
Делян Пеевски
Снимка: Архив

След като вчера съдът нареди на ЦИК да регистрира „ДПС – Ново начало“, председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че има само едно ДПС и „ДПС – Ново начало“ ще участва на изборите.

Пеевски коментира, че е нормално за „ДПС – Ново начало“ да участва в изборите: „ДПС – Ново начало“ е на избори, това е най-нормалното?“, цитиран е от БНТ.

Относно възможното раздвояване в ръководството на ДПС и какво ще означава за избирателите, Пеевски каза: „Няма раздвояване – има само едно ДПС и има отцепници. Ахмед Доган е от земеделците. Всички, които са излезли от ДПС, са се самоизключили. ДПС ще участва на изборите. Единственото, което мога да кажа на нашите избиратели – новото начало без деребеи“.

Централната избирателна комисия (ЦИК) вчера регистрира коалицията „ДПС- Ново начало“ за участие в изборите през октомври. По-късно комисията отказа регистрацията на ДПС като партия.

Преди това Върховният административен съд (ВАС) отмени отказа на ЦИК да регистрира коалицията „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в предсрочните избори.

Пеевски също коментира идеите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за промени в избирателната система, като посочи, че според него такива промени не са необходими. „Видяхме, че мажоритарната система не е била добра в миналото, за нас текущата система работи добре, няма нужда от промени“, каза Пеевски.