Начало Водещи Акция в Боянските сараи: Извеждат служители на Доган

Акция в Боянските сараи: Извеждат служители на Доган

59
Хора на Доган се събраха пред Боянските сараи
Хора на Доган се събраха пред Боянските сараи
Кадър: Би Ти Ви

Жилището в кв. Бояна е обитавано от Ахмед Доган от 20 години насам. Получихме сигнал от служителите, които работят в тази сграда, че група от 5 до 10 души, неизвестни на никого, идват в сградата и ги извеждат. Това е груба форма на самоуправство в правова европейска България, заяви независимият депутат Тимур Халилов, избран от листата на ДПС. Той и други верни на Доган хора се събраха пред Боянските сараи. 

„Тези хора, които са влезли, никой не знае какви са. Удостоверили са самоличността си с някакъв хвърчащ документ, но не знаем кои са, какво са донесли, какво носят, какво са внесли, какво правят в момента вътре, какво залагат, какво въобще правят в този дом?“, попитаха от ДПС-Доган.

„Няма орган на реда, който да легитимира тяхното присъствие, и в момента е неизвестно какво реално правят те вътре. Затова се обръщаме към компетентните органи, правоохранителните органи, ДАНС, министър-председателят, президента незабавно да се предприемат мерки, за да се осигури правото на обитателя на този дом д-р Ахмед Доган, защото, ако някой има право да притежава този дом, има законен ред това да стане. Това, което се случва в момента, е груба форма на самоуправство в европейска България, затова призоваваме всички компетентни органи за незабавни действия“, заяви Халилов.

Припомняме, че по-рано днес бившият транспортен министър и бивш съдружник на Доган в ТЕЦ „Варна“ Данаил Папазов обяви, че почетният председател на ДПС трябва веднага да напусне сараите в Росенец и Бояна, тъй като той не е собственик на имотите. Обитавал ги без никакви договорни огношения. Папазов е собственик на фирмите, в чиято собственост попадат сараите в Бояна и Росенец.