Начало Свят Авиокомпании отменят полетите си до Тел Авив

Авиокомпании отменят полетите си до Тел Авив

54
Еър Франс

Френската авиокомпания „Ер Франс“ (Air France) обяви, че преустановява полетите до Тел Авив и Бейрут поне до 26 август поради напрежението между Израел и Ливан, съобщи БТА, цитирайки Франс прес.

Полетите за днес и утре са отменени, като представител на авиокомпанията заяви, че срокът може да бъде удължен, след като се направи оценка на ситуацията утре.

След приключването на пандемията от COVID-19, „Ер Франс“ обикновено извършва по един полет на ден до двете дестинации. Между 29 юли и 15 август бяха прекратени полетите между Париж и Бейрут, но до Тел Авив те не бяха спирани до момента, отбелязва АФП.

Германската авиокомпания Луфтханза обяви вчера, че продължава да спира полетите си до Бейрут до 30 септември и до Тел Авив и Техеран до 2 септември поради риска от ескалация на конфликта в региона.

Британската авиокомпания British Airways обяви снощи, че отменя полетите си до и от Тел Авив до понеделник поради нарастването на напрежението в Близкия изток.

„Сигурността винаги е била наш абсолютен приоритет“, заяви говорител на авиокомпанията.

Сутринта израелската гражданска авиация обяви, че полетите от и до Тел Авив са възобновени след като излитанията бяха забавени и кацанията пренасочени към други летища в страната.

Израел осуети мащабна атака на Хизбула, а Хизбула съобщи, че атакува израелски позиции с дронове и ракети в отмъстителен акт за смъртта на един от своите лидери.

Летището в Бейрут продължава да работи нормално, въпреки че някои авиокомпании като Royal Jordanian и Etihad Airways отмениха полетите си.