Начало България БОЕЦ организират протест пред МВР, искат оставката на Калин Стоянов

БОЕЦ организират протест пред МВР, искат оставката на Калин Стоянов

89
Калин Стоянов

Калин Стоянов


Гражданското движение БОЕЦ организира протест пред МВР с искане за оставката на служебния вътрешен министър Калин Стоянов.

От сдружението посочват, че за да има честни избори, те не трябва да се правят от Стоянов и Делян Пеевски.

Лидерът на движението Георги Георгиев обяви във Facebook, че ще представят конкретни доказателства и сигнали срещу Калин Стоянов за извършени престъпления и разтваряне на чадър над схемите на ДПС и ГЕРБ за купуване на гласове.

Ето какво гласи съобщнието:

„Тази вечер в 18.30ч. БОЕЦ, граждански организации, политически партии и непримирими граждани излизаме пред МВР на протест за оставката на Калин Стоянов. Ако тази оставка не е факт днес то довечера Калин Стоянов, Пеевски, Борисов и мафията, които превърнаха държавата ни в заложник на техните зависимости, мафиотски схеми и интереси ще разберат, че имаме нужната решителност да постигнем своята цел. Ще разберат, че гражданите сме готови за конкретни действия и няма сила, която да може да ни спре.

Категорично не желаем сблъсъци, насилие и ескалация на напрежението и ние няма да провокираме такива. И категорично няма да отстъпим, ако служителите на Пеевски в МВР се опитат да ни спрат. Калин Стоянов и господарите му ще носят отговорност за последствията.

Ще защитим правото си на свободни избори, като първата стъпка е отстраняването на Калин Стоянов. Не по-малко важно е кой ще заеме поста на министър на вътрешните работи след това. БОЕЦ ще изискваме от институциите, политиците и партиите да бъде чут гласът на гражданите при избора на следващият министър, за да не се налага да продължим с протестите, ако бъде назначена следващата марионетка на мафията по модела „Гешев – Сарафов“.

Готови сме и да издигнем кандидатура, която има подкрепата на гражданското общество и притежава нужният интегритет, опит, морални и нравствени качества и партийна независимост.

Гражданите имаме силата да водим и печелим битките си срещу мафията за свобода и справедливост. Призоваваме за максимално споделяне и подкрепа и довечера – всички пред МВР!

Битката продължава!

Тази вечер – 18.30ч. – пред МВР :ВЪН КАЛИН СТОЯНОВ И ПЕЕВСКИ ОТ МВР!

#БОЕЦ

Още новини от деня – четете тук