Начало Новини България отстъпи пред Нидерландия в последния си мач от груповата фаза на...

България отстъпи пред Нидерландия в последния си мач от груповата фаза на европейското първенство по баскетбол за момичета до 16 години

49
България отстъпи пред Нидерландия в последния си мач от груповата фаза на европейското първенство по баскетбол за момичета до 16 години

Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16 години допусна поражение от Нидерландия с 45:73 (6:14, 9:24, 17:10, 13:25) в последния си мач от група „D“ на европейското първенство в Дивизия „В“ в турския град Коня.

Поражението остави баскетболистките на старши треньора Лъчезар Коцев на предпоследното четвърто място в потока с едва една победа и три поражения. Така българките ще играят за разпределение на местата от 9-о до 16-о. За деветата позиция ще играят и нидерландките, които завършват групата на трето място с две победи и две загуби.

Още от самото начало мачът тръгна лошо за българския състав, който след първата четвърт губеше с 6:14. На почивката пасивът на националките бе 23 точки при 15:38. През второто полувреме българският отбор показа по-добра игра и дори успя да спечели третата четвърт със 17:10, но в последната част Нидерландия отново отвори много голяма разлика и в един момент тя достигна и до 30 точки. 

За България най-резултатна в мача бе Силвия Миленова с 15 точки. Габриела Коцева вкара 10 

В тима на Нидерландия се отличи Мия-Ел Ливерст с 24 точки.

Съперникът на България в следващата фаза ще стане ясен по-късно днес, когато приключат и мачовете в останалите групи.