Начало Свят Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в Чикаго

Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в Чикаго

49
Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ
Снимка: БТА

Днес започва Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ в Чикаго, штат Илинойс, събирайки делегати и лидери в спортната зала „Юнайтед Сентър“. През последните седмици партията промени кандидата си за президент и направи различни ходове, променяйки политическата платформа си, съобщава БТА по информация от Асошиейтед прес.

Джо Байдън се оттегли от кампанията, а мястото му заема вицепрезидентката Камала Харис. Това води до големи промени в предизборната борба срещу кандидата на Републиканската партия – бившият президент Доналд Тръмп.

Промените изискват и промени в предизборната платформа, която демократите ще приемат преди началото на конгреса. Ето кратко описание на фактите, свързани със събитието в Чикаго.

Конгресът започва днес и продължава до четвъртък, като ще бъдат предавани речи и други събития от залата всяка вечер по телевизията.

Харис, губернаторът на Минесота Тим Уолз, Байдън, бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън, както и Хилари Клинтън и Мишел Обама се очаква да направят изказвания, които ще се излъчват по вечерните телевизии.

Заседанията ще бъдат предавани на живо онлайн, включително в „ЮТюб“ и „Екс“. За първи път ще има и живо предаване в „ТикТок“, „Инстаграм“ и „ЮТюб“. Предвидени са преводи на испански език и жестомимичен превод.

Чикаго е град на ожесточени протести през 1968 г., когато партията се сблъска с проблеми. Тази година има сходни нагнетявания, свързани с подкрепата за Израел и свързани протести. Полицията се надява, че демонстрациите ще бъдат мирни и отрича сравненията със събитията от 1968 г.

Скоро предстои приемането на номинации и телевизионни дебати между кандидатите. Например на 10 септември, Харис и Тръмп ще се изправят един срещу друг в телевизионен дебат. Също така ще има и други подобни събития с различни кандидати.

Вижте още международни новини тук