Начало България Гайтански може да получи обвинение и за пране на пари. Разследването тръгна...

Гайтански може да получи обвинение и за пране на пари. Разследването тръгна след яхта за €1 млн.

64
Румен Гайтански
Румен Гайтански – Вълка

Изчаква се финалната решение от съдебната зала относно предприетата мярка за неотклонение на Румен Гайтански-Вълка. Първоначалната информация указва, че към аферата с кредит от 150 млн. лв. от ББР се връзват още трима обвиняеми лица.

Досегашният анализ на събраните доказателства подсказва, че следва да бъде повдигнато обвинение срещу Гайтански и за документирани нeregularности.

В момента се провежда проследяване на паричния поток след осигуряването на кредита, съобщи БНТ.

По данни на разследващите, над 1 милион евро са били инвестирани в закупуването на луксозно яхта, която често е използвана в Средиземно море и Егейските острови.

Гайтански пробвал да се „предаде“ два пъти. Първия път го върнали

Данните от регистрите показват, че яхтата редовно пристига на остров Миконос и е посещавала единствено южното Черноморие.

Събират се и доказателства за пране на пари, което най-вероятно е извършено от Гайтански и управителите на свързани с него фирми.

След като се предаде доброволно в петък, Румен Гайтански в момента е в арест. Той се явил самоинициативно в четвъртък пред Антикорупционната комисия, но вместо да бъде задържан, му беше съобщено да се яви отново в петък.