Начало България Борисов вече мисли за нови избори след предстоящите през октомври

Борисов вече мисли за нови избори след предстоящите през октомври

34
Бойко Борисов
Снимка: БТА архив

Преди официалното насрочване на предсрочните парламентарни избори, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мислите си за бъдещите избори след тези в октомври.

Според него настоящата динамика в политическите партии вече дава основание за разговори за следващите избори, сподели пред журналистите в парламента.

Борисов подчерта, че ситуациите, при които се спъваш в един камък, можеш просто да бъдеш погрешен, но ако се спъваш отново, тогава си глупак.

Той изрази загрижеността си за това как да осигурим на хората възможността да гласуват за това, което наистина искат, без да се налага да реагираме на нападките само с цел съставяне на правителство. Според него, сегашните обвинения не предоставят възможност за напредък.

Неуспехът на политическата дискусия, която все още се фокусира върху „КОНПИ-прокурорите“, затруднява всякакъв напредък и ако не си на линия с това, те считат, че си враг на държавата, сподели той.

Борисов призова за успокоителен тон с цел избягване на „враждебна обстановка“ между партиите, която може да създаде прегради за бъдещи разговори.

„Булгартабак“ има също заем от 150 млн., който не се обслужва. Петков: „Защо не се разследва?“

Отговаряйки на въпрос за свързания с друг скандален кредит на Румен Гайтански и други въпроси, Борисов заяви, че не е директно се занимавал с банката, но си спомня за инцидента, когато спря колекторската фирма. Това е неговият коментар по този въпрос, съобщи БТА.

Бойко Борисов сподели, че когато беше кмет на София, тогавашният премиер Сергей Станишев се срещнал с Гайтански, за да почистят улиците.

Той подчерта, че докато сам той се бореше, никой друг не демонстрираше ангажираност, и успя да постигне резултати. Сегашният кмет на столицата, според него, не е предприел действия срещу фирмите за почистване.

„Ако г-н Петков се изрази по този начин, нека някой сега провери и „Булгартабак““, добави Борисов.