Начало България Подробности за проверката на Европейската прокуратура в „Булгартрансгаз“

Подробности за проверката на Европейската прокуратура в „Булгартрансгаз“

59
Подробности за проверката на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз"
Снимка: БТА

Представител от „Булгартрансгаз“ съобщи, че Европейската прокуратура извърши проверка във връзка с разширението на подземното газово хранилище в Чирен. Важно е да се отбележи, че дружеството е предоставило цялата необходима информация и съдействие по този въпрос. В момента проверката продължава, а нейните резултати все още не са обявени публично.

След проверката от Европейската прокуратура, министърът на енергетиката увери, че ще бъде предоставена необходимата подкрепа на правораздавателните органи, за да се установи истината по случая. Той подчерта, че стойностната проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция няма открити нарушения при изпълнението на поръчката за разширението на хранилището.

Министърът на енергетиката насърчи прозрачност и хармонично разследване на случая, избягвайки политическата манипулация на събитието. Той обяви, че изпълнението на договора за разширение на хранилището ще бъде спряно до завършването на проверката.

Сигнал за проверката вероятно идва от вътрешни източници, които подчертават значимостта на отчетността и прозрачността в такива ситуации. Договорът за разширение следва да бъде изпълнен според установените технически стандарти и законови изисквания, без отклонения.

Техническите параметри на разширението на хранилището в Чирен са изцяло проверени и одобрени от компетентните органи. Ще бъде важно да се предотвратят забавяния в реализацията на проекта и да се поддържа прозрачност в целия процес.

Вижте още новини тук