Начало Свят Илон Мъск ще интервюира Тръмп в социалната мрежа „Екс“

Илон Мъск ще интервюира Тръмп в социалната мрежа „Екс“

54
Мъск, туитър

Илон Мъск ще проведе интервю с кандидат за президент на Републиканската партия – Доналд Тръмп в социалната мрежа „Екс“ днес, съобщи Ройтерс. Събитието може да донесе нови изненади в предизборната кампания в САЩ, коментира агенцията.

Интервютo започва в 20:00 Източно време (00:00 GMT във вторник) и може да бъде ключов момент за Тръмп в момент, когато неговата кампания изглежда неуспешна.

Камала Харис, кандидат за Демократическата партия на изборите на 5 ноември, успя да изпревари Тръмп в анкетите и да мобилизира гласовете на своите поддръжници чрез енергични митинзи.

Интервюто на Мъск може да помогне на Тръмп да достигне до по-голяма аудитория, различна от тази на неговите консервативни привърженици, които гледат интервютата му по „Фокс Нюз“.

Въпреки това, платформата изпитва технически проблеми, което затруднява разговора. Мъск обяви, че ще направи тестове за подобряване на системата преди интервюто.

Самото интервю ще бъде излъчено на живо в профила на Тръмп в „Екс“, обяви изборният щаб на бившия президент. Тръмп вече получи достъп до профила @realDonaldTrump след като Мъск придоби социалната мрежа.

Мъск, който обикновено не се ангажира с политика, подкрепи Джо Байдън през 2020 година, но по-късно се обърна към дясното крило и подкрепи Тръмп след опита за убийство на бившия президент.

Тръмп промени позицията си относно електрическите автомобили след подкрепата на Мъск. Сенатор Джей Ди Ванс нарече Тръмп „продажник“ поради тази смяна в позицията му.

Популярността на „Екс“ намаля след придобиването ѝ от Мъск поради увеличаването на речта на омразата. Байдън работи за популяризиране на електромобилите, което е в противоречие с републиканците в Конгреса.

Междувременно, Мъск се забърка в спорове поради някои свои изяви, включително разпространяването на фалшиви новини и атаки срещу Лигата против поругаването.