Начало Свят Отмениха трите концерта на Тейлър Суифт във Виена заради опасност от терористична...

Отмениха трите концерта на Тейлър Суифт във Виена заради опасност от терористична атака

59
Тейлър Суифт
Снимка: БТА

Три концерта на Тейлър Суифт във Виена бяха отменени поради заплаха за терористична атака върху стадиона, на който трябваше да се проведат концертите, съобщи организаторът на концертите.

Съобщението на Barracuda.music в социалните мрежи потвърждава, че решението за отмяна е взето след потвърждение от представители на властите за готвяща се атака.

Днес австрийската полиция задържа двама заподозрени в планирането на атаки срещу концертите, информира генералният директор по обществената сигурност Франц Руф.

Идентифицирани са подозрителни дейности и особен интерес към концертите на Тейлър Суифт, каза Руф, като разкри, че единият заподозрян се е ангажирал с „Ислямска държава“.

Арестуваният е австрийски гражданин, а полицията е претърсила неговото жилище и извлекла важни доказателства.

Полицията очакваше по около 65 000 души на всяко от трите концерта във Виена, които бяха планирани от утре до събота.

Нехамер: Отмяната е сериозна мярка

Австрийският канцлер Карл Нехамер подчерта сериозността на терористичната заплаха, която доведе до отмената на концертите.

„Интензивното сътрудничество между полицията и разузнавателните служби допринесе да се идентифицира заплахата и да се предотврати трагедия“, посочи Нехамер.

Той обяви отмяната като горчиво разочарование за феновете, но подчерта важността на предприетите мерки във връзка с терористичната заплаха.

„Исламисткият тероризъм представлява заплаха за множество западни страни, но ние няма да се откажем от ценностите на свобода и демокрация“, подчерта Нехамер.

Още международни новини – четете тук