Начало Водещи Борисов: Кандидати за премиери – бол. Да сложим 6 милиона имена да...

Борисов: Кандидати за премиери – бол. Да сложим 6 милиона имена да са кандидати за премиери

99
Бойко Борисов

„Кандидати за премиери – бол. Най-правилно е 6 милиона имена да сложим, без децата, и всички в България да са кандидати за премиери. Друг е въпросът колко могат. Не се меся в тази работа“.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента възможността за избор на служебен премиер от президента. Според промените в Конституцията държавният глава може да избира от ограничен списък с кандидати.

За ГЕРБ няма никакво значение кой ще е служебен премиер, заяви Борисов.

Той все пак похвали работата на служебния премиер Димитър Главчев, при когото „никой не оспори изборите“.

Той повтори тезата си, че за ГЕРБ няма „добро ДПС“, но все пак припомни, че без помощта на партията на Доган и Пеевски са направени много неща – промените в Конституцията, „съдебната реформа, подкрепата за Украйна, екологията, енергетиката и финансовото състояние на общините“.

За ГЕРБ добро ДПС няма, затова се надявам и другите партии да проявяват повече разум и да не се водят от анти емоциите, които имат, отговори Борисов на вчерашния въпрос на ПП-ДБ към първата политическа сила за отношението ѝ към Делян Пеевски.

Тези колеги е крайно време да гледат собствените си партии, защото ГЕРБ 20 години може без всеки, с всеки, и аз много ясно съм казал, че добро ДПС няма, за да работим с което и да е от тях, продължи Борисов.

И предупреди, че тези, които се заиграват с едни или други, ще си платят цената на изборите.

Той отбеляза, че по Конституция право на президента е да избере кой ще е служебният премиер, а ГЕРБ в никакъв случай няма да се произнесе дали изборът е добър, или лош, защото не ги засяга.

Не виждам какво се е случило“ – така Борисов коментира слуховете за сваляне на председателя на парламента Рая Назарян.

Като ги гледате как се свират по кьошетата, по офисите и се прехвърлят от кола на кола, те ще ви кажат кой влиза през задния вход. Ако не е вярно, бих се извинил, но от „Има такъв народ“ потвърдиха, че е имало такава среща в техния офис и не мога да разбера защо веднъж говориш, че всичко е публично, а след това се „свираш“ в офиси, лаборатории, апартаменти, дърпаш депутати, продължи лидерът на ГЕРБ.

Твърде сме големи, за да се разсърдим за такива дреболии, и ние сме го минали, само че ходихме по манастирите, всички имаме грешки, надявам се, че сме си взели поука, че това не е начинът, принципът, нетрайно и не е красиво, каза още Бойко Борисов. Аз и ГЕРБ не правим нищо анти когото и да било, партията е консолидирана към този момент, увери той.

Още новини от деня – четете тук