Начало Свят Един човек бе убит при атака с дрон в Тел Авив

Един човек бе убит при атака с дрон в Тел Авив

49
Един човек бе убит при предполагаема атака с дрон в Израел
Снимка: БТА

По информация от Франс прес, един човек бе убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив тази нощ, спасителните служби съобщиха.

Двама души са ранени, но не са в тежко състояние.

По-рано полицията на Израел съобщи за седем леко пострадали. Разследва се възможна въздушна атака след мощна експлозия в жилищна сграда в центъра на града.

Израелската армия потвърждава, че взривът е резултат от „въздушна цел“.

Един местен жител спомена, че всичко се разтърси, след като беше събуден от силен взрив.

Счита се, че атаката с дрон е извършена в контекста на войната в ивицата Газа и ескалацията на насилието на границата с Ливан.

Израелската система за противовъздушна отбрана обикновено прехваща ракетите, изстрелвани към Тел Авив от палестински групировки.

В същото време, израелските власти планират да изпратят повиквателни на близо 1000 ултраортодоксални мъже на възраст между 18 и 26 години за военна служба, след като срокът за тяхно освобождаване изтече преди тази година.

Израелската армия, страдаща от недостиг на военнослужещи поради войната в ивицата Газа, се надява да призове 3000 ултраортодоксални мъже за служба през тази година.

Мнозинството израелци смятат, че освобождаването на ултраортодоксалните евреи от военна служба и опасни военни операции е несправедливо.

Някои от членовете на ултраортодоксалната общност обаче считат, че военната служба е в противоречие с техния религиозен начин на живот, особено поради смесването на мъже и жени по време на службата. През последните седмици хиляди ултраортодоксални евреи участваха в протести срещу задължителната наборна служба.