Начало Култура Обявиха номинациите за тазгодишните награди „Еми“

Обявиха номинациите за тазгодишните награди „Еми“

59
Награди Еми
Снимка: БТА

Сериалът „Шогун“ на „Еф Екс“ събра 25 номинации за тазгодишните награди „Еми“, съобщи БТА.

„Мечката“ от същата продукция записа рекорд с общо 23 номинации в категория комедиен сериал.

Последният ежегоден фаворит за „Еми“ – „Само убийства в сградата“ на „Хулу“, който обаче рядко спечелва статуетка, беше номиниран за 21 награди тази година.

Наградите „Еми“ са американски телевизионни отличия, които са най-престижните в света и се равняват на „Оскарите“ за кино, „Грами“ за музика и „Тони“ за театър.

Актьорът Антъни Андерсън, известен като детектив Кевин Бърнард от „Закон и ред“, и актрисата Шерил Лии Ралф, звезда от комедийния сериал „Начално училище „Абът““, обявиха номинациите за тазгодишните награди за телевизионни изкуства.

Всички номинирани бяха обявени само шест месеца след последните „Еми“ награди, които бяха отложени поради стачките на холивудските сценаристи и актьори миналата година.

Като номинирани за най-добър драматичен сериал бяха обявени: „Короната“; Fallout; „Позлатената епоха“; The Morning Show; „Мистър и мисис Смит“; „Шогун“; Slow Horses и 3 Body Problem.

В категорията за най-добър комедиен сериал бяха номинирани: „Начално училище „Абът“; „Мечката“; „Успокой топката“; „Хитринки“; „Само убийства в сградата“; „Палме“; Reservation Dogs; „Какво правим в сенките“.

За отличието за най-добър лимитиран сериал бяха номинирани: Baby Reindeer; „Фарго“; Lessons in Chemistry; Ripley; „Истински детектив: Тъмната страна“.

Номинации за най-добра актриса в драматичен сериал включват: Дженифър Анистън за The Morning Show; Кери Кун за „Позлатената епоха“; Мая Ърскин за „Мистър и мисис Смит“; Ана Савай за „Шогун“; Имелда Стонтън за „Короната“ и Рийз Уидърспун за The Morning Show.

Номинирани за най-добър актьор в драматичен сериал са: Идрис Елба за Hijack; Доналд Глоувър за „Мистър и мисис Смит“; Уолтър Гогинс за Fallout; Гари Олдман за Slow Horses; Хироюки Санада за „Шогун“; Доминик Уест за „Короната“.

За най-добра актриса в комедиен сериал бяха номинирани: Куинта Брансън за „Начално училище „Абът“; Айо Едебири за „Мечката“; Селена Гомес за „Само убийства в сградата“; Мая Рудолф за Loot; Джийн Смарт за „Хитринки“; Кристен Уиг за Palm Royale.

За най-добър актьор в комедиен сериал бяха номинирани: Мат Бери за „Какво правим в сенките“; Лари Дейвид за „Успокой топката“; Стив Мартин за „Само убийства в сградата“; Мартин Шорт за „Само убийства в сградата“; Джеръми Алън Уайт за „Мечката“; Д’Фараоу Ун-А-Тай за Reservation Dogs.

Победителите се избират от около 20 000 членове на американската Академия за телевизионни изкуства и науки.

Церемонията за 76-те награди „Еми“ е планирана за 15 септември в Лос Анджелис.