Начало Свят Намеса на ЦРУ и сатанисти: Конспирации обясняват атентата срещу Тръмп, сред тях...

Намеса на ЦРУ и сатанисти: Конспирации обясняват атентата срещу Тръмп, сред тях има и български принос

84
Намеса на ЦРУ и сатанисти: Конспирации обясняват атентата срещу Тръмп, сред тях има и български принос

След като бившият президент Доналд Тръмп се измъкна на косъм от смъртта в резултат на атаката, социалните мрежи заплени спекулации за инсцениране на случилото се.Експертите обсъждат пропуските в работата на „Сикрет Сървис“ (USSS), които подпомагат тезите за сцениране на инцидента. Хаштагът #Инсценирано е използван над 2 милиона пъти в социалната мрежа X, смествайки вниманието от #Тръмп за кратко. Не са предоставени доказателства, че атаката е планирана. От кадрите се вижда, че само един сантиметър било достатъчен за смъртната рана на Тръмп.

Заснетото изкривяване на главата му, като много смятат, че това е било сантиментална намеса, спасява бившия президент от смъртта. Реакцията му, изпълнена с ужас и страх, трудно може да се свърже с идеята, че този инцидент е организиран от републиканците.

В същото време се разпространяват теории, че атаката е поръчана от Белия дом. Дори журналистът от Българското национално радио Огнян Дъскарев защитава тази идея във въздушния си програм.

Без преки доказателства, този твърдения вълнуват социалните мрежи. В социалната мрежа Х бяха споделени видеа, които предоставят противоречива информация за записи на атентатора, както и за съмнения относно професионализма на агентите на „Сикрет сървис“.

Принос от България

Бившият работник Николай Марков, свързан с партията „Величие“, коментира случилото се в социалните мрежи, назовавайки го добре организиран инцидент, подкрепяйки тезата за участие на трета страна.

Дмитрий Мехлхорн, лидер сред демократите, също изрази версията, че атаката е планирана от отбора на Тръмп за полза от нея. В последствие се извини за изказаното мнение, казвайки, че трябва да се концентрираме в осъждането на насилието без резерви.

„Дълбоката държава“

Осъдено мнение е изразил и конспираторът Алекс Джоунс, който предполага по-голям план за убийство на влиятелни фигури в Америка, включително и Елън Мъск. Теориите за „Дълбока държава“ са разгледани от Езра, който обсъжда стрелбата като цена за активността за сваляне на елитни педофили и сатанисти.

Накрая, последователите на QAnon са свързани с атаката върху Капитолия през 2016 година.