Начало България Владимир Левчев само за ДЕБАТИ: Единственият разумен ход на Доган, ако иска...

Владимир Левчев само за ДЕБАТИ: Единственият разумен ход на Доган, ако иска да запази ДПС, е да отстрани Пеевски

59
Владимир Левчев
На снимката: Владимир Левчев /личен архив/

По мнението на поета и журналиста Владимир Левчев, ако [Ахмед] Доган иска да запази единството на своята партия, единственият разумен ход е да премахне [Делян] Пеевски. Това би дало възможност на ДПС да се включи в управлението с други партньори освен ГЕРБ, защото за другите партии Пеевски е неприемлив.

В интервю за ДЕБАТИ.БГ Левчев коментира, че възходът на Делян Пеевски, който е преследван по глобалния закон „Магнитски“, поражда странни предположения за влиянието му върху Доган и Борисов.

Според него настоящият парламент не може да сформира стабилно правителство. ГЕРБ и Борисов не са желали правителство само с подкрепата на „ДПС на Делян Пеевски“ и „златен пръст“ от ИТН и групата на „Величие“, които можем да ИЕДИНСТВЕНА четем от разпадането на се на „Сплетник“.

Владимир Левчев обясни, че не вижда възможност за стабилно парламентарно мнозинство и предрече възникването на нови избори. Вярва, че Борисов предложил силно партийно правителство, което обаче било неприемливо дори за членовете на ДПС, противели се на Пеевски.

Така Борисов се надява да се подготви за следващите избори, като избегне вината за провал в правителството. Левчев ще представи цялото си интервю утре.