Начало България Депутатите на Доган отказват да участват в заседанието на ДПС за втория...

Депутатите на Доган отказват да участват в заседанието на ДПС за втория мандат

54
Ахмед Доган с депутатите, които му останаха верни Снимка: ДПС
Ахмед Доган с депутатите, които му останаха верни
Снимка: ДПС

 

Членовете на ПГ на ДПС, които подкрепят Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, изпратиха своето становище до медиите. В него се посочва, че:

„С оглед на заседанието на ПГ на ДПС, обявено за днес, ние, подкрепящите Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, решихме с единодушие да не участваме в това заседание по следните причини:

1. Настояваме за връщане към нормалното функциониране на органите на партията и смятаме, че настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно устава на ДПС, което го лишава от легитимност. Затова не участваме в заседанията й до произнасяне на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган;

2. Що се отнася до съпредседателите, бележим, че не са спазени указанията на Почетния председател д-р Ахмед Доган относно инсталацията на ясно изявени съпредседатели както за партията, така и за Парламентарната група.

1. Джевдет Чакъров

2. Делян Пеевски

Това включва:

1. участие на съпредседателите в преговорите;

2. взимане на общи решения със задължителни два подписа;

3. легитимиране на всичко в евентуално коалиционно правителство с подписите на двамата съпредседатели;

4. Липсата на ясно определен дневен ред на обявеното за днес заседание е още една причина за нашето неучастие.

5. Неправомощието на Парламентарната група да взема решения за мандат за формиране на правителство, както и силната международна подкрепа, която получихме, насърчават убеждението ни, че с посока „ВРЪЩАНЕТО НАЗАД НЯМА“ сме на прав път и ще защитаваме нормалното функциониране на партийните органи“.