Начало България Ето какви решения взе ръководството на Промяната

Ето какви решения взе ръководството на Промяната

224
Снимка: Булфото архив
Снимка: Булфото архив

На 7 юли на националният съвет на ПП „Продължаваме промяната“ бяха разгледани резултатите от последните парламентарни избори. Членовете одобриха стратегия за развитие на политическата партия „Продължаваме Промяната“ за 2024 г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. Беше утвърден и план за укрепване на съюза с „Демократична България“ (ДБ). Това беше съобщено от пресцентъра на ПП.

Ето какви решения бяха приети от Националният съвет на ПП:

Стратегия за развитие на ПП

Съветът потвърди установената позиция на ПП като центристка партия, целяща свобода и справедливост, с акцент върху борбата с корупцията и подобряването на живота на гражданите до европейския стандарт.

Членовете на съвета подчертаха необходимостта от по-ефективно и открито комуникуване – изпращане на ясни послания, свързани с геополитическото положение на България в ЕС, както и с въпросите, които са от значение за хората. Беше подчертана необходимостта от борба с дезинформацията.

Съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев получиха доверие и бяха упълномощени да реализират стратегията за развитие на партията.

Консолидация в рамките на коалиция с ДБ

Съветът обсъди начините за укрепване на съюза с партиите от Демократична България. Беше одобрен план за консолидация в рамките на коалицията с ДБ и даден мандат на съпредседателите и на акад. Денков да участват в преговори за укрепване на коалиционното споразумение с ДБ. Целта е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за съюза.

Конструктивна опозиция в 50-то Народно събрание

В позиция, приета на форума на ПП, се посочва, че в 50-то Народно събрание няма условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и се потвърждава ангажиментът на партията да бъде конструктивна опозиция.